Praktijk voor Hypnotherapie.

 

Objectieve ervaringen van mijn clienten in overleg: Uiteraard anoniem uit respect voor hen.

2020

S. Lieve Elise zoals afgesproken schrijf ik je een paar zinnen over hoe de therapie bij jou ,ij heeft geholpen.

Toen ik  voor het eerst bij jou aanklopte, stonden er een aantal grote veranderingen te gebeuren in mijn leven. Ik had het gevoel daar geen controle over te hebben, en heb me in allerlei bochten gewrongen om die controle wel te krijgen. Dat kan natuurlijk helemaal niet. Achteraf denk ik ook dat ik een beetje bang was voor wat mijn positie in dat 'nieuwe leven' zou zijn.

Wordt ik straks de vrouw van, de moeder van?. Ik wilde dat kost voor kost voorkomen.

Nu een paar maanden en heel wat gesprekken met jou later, heb ik de teugels kunnen laten vieren. Ik heb geen controle nodig omdat ik het vertrouwen in mezelf heb teruggevonden. Ik ga nieuwe uitdagingen aan op mijn werk en zie dat ik ook in die rol mezelf ben, zelfs een versie die ik leuk vindt.

Ontzettend bedankt voor je aandacht en je hulp. Ik herken mezelf weer, en dat is alles waard!

1. Elise, mijn hypnotherapeut, kende ik vanuit een andere situatie en ik adviseerde  mijn oudste zus om eens te gaan praten met Elise. Ik wist dat zij niet lekker in haar vel zat. Mijn zus is toen gestart met hypnotherapie en ondanks dat we daar niet over praatten, zag ik een positieve verandering bij haar. Mijn behoefte om ook met Elise te praten werd steeds groter.

Zo begon mijn eigen proces. Wat ik heel prettig vond is dat hypnotherapie niet bestaat uit praten over je problemen maar ze ervaren. Dit is spannend, maar was voor mij nodig.

Eén van de belangrijkste dingen is dat hypnotherapie me opnieuw kennis liet maken met mijn lijf. Welke emotie zit waar, hoe voelt deze, etc. Elise had de rol van gids/begeleider. Niet zij had de antwoorden maar ik zelf.

Hypnotherapie heeft me vertrouwen in mezelf gegeven. Als ik kijk naar het heden, pluk ik hier nog iedere dag de vruchten van, ondanks dat ik nu ongeveer een jaar gestopt ben. Ik weet wat mijn grenzen zijn, hoe ik deze kan bewaken, maar vooral hoe mijn lijf me dit laat weten. Ik kan open staan voor nieuwe ervaringen, zoals het hebben van een eigen gezin.

zie ook het boek van Yvonne Meeuwsen: Helen van Seksueel misbruik.

 

2.Lieve Elise. dank je wel dat je me hebt "thuis"gebracht. ik heb in een isolement geleefd, aangezien ik mezelf niet was en kon zijn.

3. Ongeveer een half jaar geleden kwam ik voor de eerste keer bij jou. Ik voelde me een verloren ziel.. wist niet meer wie ik was, waar ik stond in het leven en wat ik moest doen om me weer beter en gelukkiger te gaan voelen.

Ik zat zo vast in mijn relatie, maar kon me ook niet voorstellen om deze relatie te beëindigen, bang om Bente te verliezen. Ik zat zo vastgeroest in mijn zijn.. Was mezelf volledig verloren. Ik ging maar door en door om vooral niet te hoeven nadenken of nog erger, actie te ondernemen. Dit heb ik lang vol gehouden.. veels te lang zie ik nu achteraf ook wel in. In deze fase ben ik ook meer gaan drinken.

De eerste keer dat ik bij je kwam wist ik meteen dat ik goed zat. Ik wist dit doordat mijn gevoel dit aan gaf. Ondanks dat ik je soms achter het behang kon plakken, omdat je “te ver” ging wist ik ook dat ik dit avontuur met jou moest aan gaan om weer bij mezelf te kunnen komen. Je hebt me door je ervaring, directheid, inzicht, en gave laten zien wat het beste was voor mij om te doen. Dit was mijn relatie beëindigen. Je hebt me laten zien om weer naar mezelf te kijken.

Het beëindigen van mijn relatie is de eerste stap geweest om weer eerlijk naar mezelf te kijken en om eerlijk en oprecht te zijn. Weer lief te zijn voor mezelf. Het begin om weer van mezelf te houden. Wat heb ik mezelf te kort gedaan in deze relatie. Dit neem ik mee, want dit gaat me nooit weer overkomen!!

Je hebt me geleerd om het verleden het verleden te laten zijn. Mijn oude gedachten zijn voorbij. Ik laat alle schuldgevoelens los, ik laat alle verdriet los, ik laat alle oude beperkingen los! Vanaf nu is het vooruit kijken en genieten van al het moois om me heen!!

Ik wil je enorm bedanken voor wat je voor mij hebt gedaan. Ik denk Elise dat je me klaargestoomd hebt voor 2018. Dit wordt mijn jaar. Door de vele negatieve gedachten, mijn ongelukkige gevoel van mijn relatie, onzekerheid liep mijn hoofd letterlijk over.. Doordat de negatieve gedachten van mijn relatie nu aan het verdwijnen zijn, komt er weer ruimte in mijn hoofd. Ruimte voor mooie, gelukmakende, plezierige en vooral eerlijke, oprechte en pure momenten!! Ik ben volwassener geworden.

Doordat ik beter in mijn vel zit drink ik ook niet meer.. Tja verslavingen houden je weg van je ware zelf.

 

Je hebt mijn ogen ook geopend door de familie opstelling. Het was confronterend, verhelderend en oh zo duidelijk. Ongelofelijk dat een paar legopoppetjes zoveel kunnen laten zien. Tot op de dag van vandaag denk ik hieraan en helpt het me in positieve zin in. Vooral ook in mijn contact met mijn moeder.  

 

Lieve Elise dank je wel voor wie je bent. Je bent er voor mij geweest op het juiste moment 😊

4. Over een paar maanden ben ik klaar met mijn opleiding energetisch therapeut. op spiritueel gebied ben ik nog volop in ontwikkeling, ik blijf me verbazen over de mooie dingen die ik mee mag maken. met soms ook lastige dingen. Heel vaak denk ik dan, dit wil ik Elise vertellen....ze zou trots op me zijn. Het is immers geactiveerd door jou en daar ben ik je nog steeds heel dankbaar voor. Deze (gevoelige) jas past zoveel beter bij mij. Dank je wel lieve Elise.


2019  Wat hypnotherapie bij Elise voor mij heeft betekent.


Ik sta meer ontspannen in het leven. Ik raak minder snel in paniek van situaties en reageer ook minder heftig op bepaalde situaties. Ik begrijp mezelf beter en waarom ik ben zoals ik ben en dat dit ook oke is, omdat ik nu weet waar het vandaan komt. Omdat ik vroeger heel vaak gehoord heb dat ik belangrijk was, maar in daden dit minder naar voren kwam maakt dus dat ik soms niet genoeg heb aan alleen die woorden. Ook werd er vroeger vaak van me verwacht dat ik me aanpaste aan last minute veranderingen, dit maakt dat ik dit tegenwoordig lastig vind. Ik heb wel geleerd dat dit oke is en dat het belangrijk zijn niet alleen in woorden zit en dat er meer mensen belangrijk kunnen zijn en dat ook dit oke is.

  Ik merk ook dat ik meer tevreden ben met wie ik ben en hoe ik eruit zie. Meer zelfacceptatie, nog niet volledig maar al veel meer dan eerst en hier ben ik ook nog in aan het groeien merk ik.

  Doordat ik meer ontspannen in het leven sta is het allemaal makkelijker eigenlijk. Ik wil minder krampachtig dingen plannen en daaraan vast houden en kan nu ook alles wat meer op zijn beloop laten gaan. Hierdoor ontstaan er juist leuke situaties. Als ik het wel lastig vind om te schakelen, kan ik daar beter mee om gaan en mijn man en ik hebben daar nu een balans in gevonden.

  Het niet invullen van gedachten voor anderen is ook iets waar ik bewuster van ben, dat geeft ook zo veel meer rust.

  Daarnaast heb ik veel meer rust gevonden in de situatie rondom mijn ouders. De scheiding heeft een plekje gekregen en ik ben ook niet meer zo boos op mijn ouders en kan nu ook normaal met ,,,, omgaan. Ik zie inmiddels ook in dat het niet allemaal bij mama lag, maar ook bij papa in hoe ik gevormd ben. Met papa heb ik een meer gelijkwaardige volwassen relatie gekregen. Met mama gaat het contact beter, ik heb minder frustraties en irritaties en verwijt haar niet meer alles. Het is nu meer een feit dat mama zo is en daar kan ik beter mee om gaan en ik heb er ook begrip voor, omdat ook zij een geschiedenis heeft. Ik voel ook meer warmte weer ten opzichte van mama.

  Wat ik ook erg prettig vind is dat ik meer zelfverzekerd ben geworden en zelfstandiger. Ik leun veel minder op mijn man, we staan meer naast elkaar. Eigen keuzes maken lukt ook veel beter zonder de hele tijd bevestiging te willen hebben. Ik kan ook beter voor mezelf opkomen, ook op mijn werk. Confrontaties ga ik minder uit de weg.

  Ik merk wel dat als ik wat drukker op het werk ben, niet zo lekker ben, of wat moe, ik dit alles soms wat lastiger vind. Gelukkig herken ik dit dan bij mezelf, waardoor ik me er bewust van ben. Ook ben ik me bewust van die drukte die ik zelf soms creëren en hoe ik dit kan draaien of accepteren, zodat ik hier geen last van heb. Dit vergt wel nog wat oefening merk ik, van binnen blijft er soms wel onrust.

In het algemeen herken ik veel beter bepaalde manieren van doen en laten bij mezelf en kan ik dit veel makkelijker loslaten en omdraaien. Als ik bijvoorbeeld soms nog wat onredelijk doe tegen mijn man, blijf ik hier minder in hangen en kan ik dit ook beter bespreken. Er wordt ook veel meer gelijkwaardig besproken, in plaats van dat ik mijn zin hysterisch wil doordrijven.

Het woordje moet heeft ook een hele andere rol gekregen, het lukt nog lang niet altijd om dit niet te zeggen, maar ik ben me er wel bewust van wanneer ik het wel gebruik en draai het dan vaak om.

 De rol van ademhalen heeft ook een andere betekenis gekregen en ik ben me meer bewust van mijn houding.


2024

M uit doetichem

Hulpvraag : Ik ervaar problemen in de relatie met mijn man waarvan ik heel veel houd m.b.t. seksualiteit en intimiteit.

Ook ervaar ik veel spanning tussen mij en mijn broer.

Review na aantal behandelingen: Ik heb de hypnotherapie bij Elise als heel wonderlijk ervaren. Onder hypnose heb ik met goede begeleiding van Elise moeilijke herinneringen aangekeken en geheeld. Voorheen ben ik bij een psycholoog geweest, maar dit had het trauma alleen aan de oppervlakte opgelost. Na mijn sessies met hypnotherapie voel ik me ook van binnen geheeld. Ik voel me nu zoveel lichter en ontspannen. De relatie met mijn partner kan weer bloeien. Een echte aanrader.